Kungstravet i Kuopio 27–28 juli 2013

 

Kungstravet är det största travevenemanget i Finland.  Huvudtävlingens deltagare är kallblodiga finnhästar, som är Finlands nationalhäst.   I Kungstravet tävlar de bästa stona och hingstarna: 12 hingstar tävlar om travkungadöme och 12 ston för att bli travdrottningen.

 

Den tunga och krävande tävlingen avgörs under två dagar: lördagens lopp är 2 100 meter och på söndagen tävlas i två lopp, 1609 och 3 100 meter. Vinnaren är hästen som får den bästa totaltiden.

 

Endast stamboksförda hingstar och ston kan tävla i Kungstravet-loppen, men det finns också flera andra storlopp under helgen, som ’Lilla kungen-lopp’ för 5-åriga finnhästar.

 

Att delta och vinna i Kungstravet-lopp är något alla finska travaktiva drömmer om.

 

En stor folkfest

 

Kungstravet bjuder inte bara travsport i världsklass men det är också en stor och livlig folkfest . Varje år besöker över 50 000 åskådare Kungstravet. Den magiska stämningen, stora känslor och stora priser samt möjligheten still stora spelvinsterer lockar folk.

 

Kungstravet-helgen är en av de största sommarevenemang i Finland. Detta fina evenemang har något att bjuda till varje familjemedlem från barn till vuxna.  Mellan loppen kan man njuta av god mat och fräsch dryck. På fredag och lördag kväll arrangeras också en fest vid hamnen i stadens centrum.


En gång om året samlas alla travaktiva, travfans och nyfikna besökare för att skapa Kungstravet till en stor fest och upplevelse som man aldrig glömmer och vill återkomma till år efter år!

 

Välkommen till den 82:a Kungstravet i Kuopio

 

Kuopio har arrangerat Kungstravet fyra gånger tidigare: 1959, 1967, 1982 och 1998.

 

Den berömda travtränaren Veijo Heiskanen är född i Kuopio.

 

Kuopio är en vacker och trivsam sommarstad i Savolax. På Kuopios webbsidor hittar du information på finska och engelska: www.kuopio.fi

 


Praktisk info

 

Sorsasalo travbana i Kuopio ligger cirka 8 km norrut från stadens centrum.

 

Biljetter säljes här : www.lipputoimisto.fi

 

Under hela veckoslutet är det lätt att nå travområdet med non-stop-bussarna från Kuopio centrum.

 

Om du vill boka hotell eller annan inkvartering kontakt myynti@saleskeskusvaraamo.fi eller ring +358 6 822 9811

 

Områdeskarta (på finska) http://kuninkuusravit.kuopionravirata.fi/fi/Alueinfo.html#.UdaNERdhjXI

Kungstravet i YouTube