Nyt tulee Noriko!

13.03.2013 00:00

Kevät houkuttelee huippuhevosia radoille. Yksi kauden mielenkiintoisimmista nimistä, kahdeksanvuotiaaksi varttunut vauhtitamma Noriko aloittaa kautensa perjantaina Kuopion Toto5-raveissa, lähdössä 7. Timo Vääräsen valmennettava pyöri viime kesänä pitkään mukana kuningatarkilpailun spekulaatioissa, mutta Mikkelissä tammaa ei lopulta nähty h-hetkillä iskeneen kuumeen takia.

Nyt uransa 44 kilpailusta peräti 18 voittaneen Kiuruveden tammalla on alla hyvät talvitreenit.

- Pieni viirus käväisi muutama viikko sitten, mutta muuten ei ole ollut mitään murheita. Perjantain kauden avauskilpailu näyttää suunnan, että miten tamma on ottanut harjoitteet vastaan. Vielä hevonen ei voi olla parhaimmillaan, Vääränen kertoo.

- Jatkosuunnitelmat selviävät myöhemmin. T75-divisioonasysteemien muuttuminen tuo vähän haasteita kilpailukalenterin rakentamiseen, kun 80 000 euron divisioonaa ei enää ole. Jos hevonen kehittyy viime vuoden malliin, tähtäin on Kuopion kuningatarkilpailussa.

Norikon kanssa samassa lähdössä starttaa myös Savonlinnan ori Suivikas, joka aloitti kautensa paikallisravivoitolla ja kolkuttelee ykkössarjojen ovia.

Lähtölistoille!