I.P. Vipotiina ja Camri kärjessä Kuopion Kuninkuusravien toiseen kilpailupäivään

27.07.2013 19:17

Kuopion Kuninkuusravien avauspäivä ravattiin helteisessä säässä ja 27 531 katsojan suuryleisön edessä. Toiseen kilpailupäivään kärjessä lähtevät kuningatarkilpailun avausmatkan voittaja I.P. Vipotiina ja kuninkuuskilpailun avausmatkan voittaja Camri.

Kolminkertainen ravikuningatar I.P. Vipotiina hallitsi kuningatarkilpailun avausmatkaa kärkipaikalla ja osoitti jälleen kunnonajoituksen osuneen kohdalleen. Neljätoistavuotiaan tamman voitto 2100 metrin matkalla tuli ajalla 24,9a.

”I.P. Vipotiina se vain syttyy tällaisiin tapahtumiin, ja niin kai sytyn minäkin.  I.P. Vipotiina on valtavan lahjakas ja hieno hevonen. On ollut upeaa treenata I.P. Vipotiinaa, kun omistajat ovat luottaneet”, ohjastaja Pertti Puikkonen kiitteli.

Viime vuonna loukkaantumisen takia kuningatarkilpailusta sivuun joutunut I.P. Vipotiina piti loppukirissä takanaan ensimmäistä kertaa kilpailussa nähtävän Yllin Kyllinin ja viime kesän ravikuningattaren Sirun Valpuriinan.

”Tässä ajetaan kaksi päivää kilpaa ja huomenna katsotaan kenen kaulaan se seppele laitetaan. Täyttä työtä pitää tehdä koko viikonloppu”, voittajaseremonioissa yleisölle laulanut Puikkonen sanoi.

Kuninkuuskilpailun avausmatkan voiton otti yllättäjä Camri, jota ajoi kotiradan suosikkiohjastaja Tuomas Pakkanen. Kilpailun ensikertalainen torjui tiukassa loppuväännössä Frankon. Camri voitti ajalla 23,4a/2100m. Virijori kiri kolmanneksi.

”Hevonen oli tosi hyvä. Lopussa käytiin henkien taistoa, mutta meidän korsi piti tällä kertaa. Kaksi kovaa kisaa pitää vielä ajaa, mutta uskotaan omaan”, Puikkosen tavoin laulanut Pakkanen kommentoi.

Kotiradan Turon Myrsky joutui jäämään pois oriiden kilpailusta lauantaiaamuna jalkavamman takia.

Kuninkuusravit jatkuvat sunnuntaina 28.7. klo 12. Kuninkuus- ja kuningatarkilpailussa ravataan sunnuntaina 1609 metrin sekä 3100 metrin matkat. Ravikuningas on oriiden kilpailussa parhaan kokonaisajan saavuttava hevonen ja ravikuningatar tammojen kilpailussa parhaan kokonaisajan saavuttava hevonen.

Kuninkuusravilauantain Toto-pelivaihdoksi muodostui 2 772 800 euroa.

Kuninkuus- ja kuningatarkilpailun kokonaistilanne
 

I.P. Vipotiina
I.P. Vipotiina Kuva: Jutta Ikonen

Ravipäivän tulokset

Vapaasti käytettäviä valokuvia

Kuningatarkilpailun avausmatka videoarkistossa

Kuninkuuskilpailun avausmatka videoarkistossa