Marimin ja Boker mailin osamatkojen voittajina Kuopiossa

28.07.2013 14:37

Kuopion Kuninkuusravien toinen kilpailupäivä on vauhdissa Sorsasalossa. Parhaita suomenhevosia kannustamaan on saapunut jälleen suuryleisö. 1609 metrin osalähtöjen voittajat olivat kuningatarkilpailussa Marimin ja kuninkuuskilpailussa Boker. Päätösmatkat juostaan lähtöinä 9 (klo 16:25) ja 10 (klo 16:55).

Sekä Marimin että Boker hallitsivat lähtöjään johtopaikalla. Marimin voitti tuloksella 22,7a/1609m ja Boker tuloksella 21,9a/1609m.

”Hän on jälleen palannut huipulle. Tänään nähtiin se, mitä Marimin on parhaimmillaan. Laput jäivät vetämättä ja hevoselle voimia varastoon”, ohjastaja Arto Hammar iloitsi.

Esa Holopainen kertoi Bokerin valinneen mailin osamatkan juoksutaktiikan itse. Valjakko karautti heti keulaan uloimmalta lähtöradalta kahdeksan, ja Bokerin voittoaika 21,9a sivusi Sorsasalon rataennätystä.

”Hevonen lähti yllättävän lujaa. Minä olin vähän matkustajana. Bokerille jäi varaa ja korvat kiinni tultiin maaliin. Tuntuu tosi hyvältä. Täällä on mahtava yleisö, joka kannustaa. Tiedossa on todella jännittävät päätösmatkat”, Holopainen sanoi.

Kuningatarkilpailun päätösmatka juostaan sunnuntain yhdeksäntenä lähtönä ja kuninkuuskilpailun päätösmatka sunnuntain kymmenentenä lähtönä. Kuningatarkilpailussa kärjessä ovat kahden osamatkan jälkeen samalla kokonaisajalla Marimin ja Yllin Kyllin. Kuninkuuskilpailua johtaa ennen päätösmatkaa Camri.

Kokonaiskilpailutilanteet
 

Marimin ja Arto Hammar
Marimin / Arto Hammar
Kuva: Jutta Ikonen