Uudet ravikuninkaalliset ovat Marimin ja Erikasson

28.07.2013 20:40

Kuopion suuren suosion saavuttaneet Kuninkuusravit huipentuivat Mariminin ravikuningattaruuteen ja Erikassonin ravikuninkuuteen.

Sorsasalossa ravattiin myös sunnuntaina kuumassa kesähelteessä. Toinen kilpailupäivä huipentui kuninkaallisiin seremonioihin 2013, joiden tähtinä loistivat 14-vuotiaat kuninkaalliset, huippukokeneet tamma Marimin ja ori Erikasson.

Marimin sijoittui kolmen osamatkan kilpailussa 2100 metrillä kuudenneksi, voitti 1609 metrin matkan ja oli kolmas 3100 metrin päätösmatkalla. Mariminin kokonaisajaksi 6809 metrillä tuli 9.40,4.

"Kai se oli nyt meidän vuoromme voittaa. Kilpailua katsoessa ei voinut kuin ihailla kuinka hyvä juoksupää on kuskillakin.Sanat eivät riitä kuvaamaan miltä nyt tuntuu. En näihin kuvioihin uskonut koskaan, siis että tämä voitettaisiin. Kun Marimin oli 8-vuotias aloin kuitenkin uskomaan, että osallistua voidaan", Mariminin valmentaja muisteli.

Ravikuningatar Marimin
Omistaja: Terhi Haukivaara & Esa Heikkinen
Kasvattaja: Pentti Haukivaara
Ohjastaja: Arto Hammar
Hoitaja: Terhi Haukivaara

Erikasson oli 2100 metrillä viides, 1609 metrillä kuudes ja sijoittui päätösmatkalla kolmanneksi. Sen kokonaisajaksi tuli 9.34,5.

"Maailman paras hevonen", valmentaja Bella Varjonen ihasteli viime vuoden ravikuninkuutensa uusinutta "Erkkiä".

"Halaisin mielelläni teitä kaikkia jos voisin. Aivan ihanaa, raveissa Erikasson on aina saanut niin upeita suosionosoituksia ja kirjeitä. On vain upeaa omistaa tällainen hevonen", omistaja Helena Tuikka iloitsi.

Ravikuningas Erikasson
Omistaja: Helena Tuikka & Jaakko Varjonen
Kasvattaja: Riikka-Liisa Tolonen
Valmentaja: Bella Varjonen
Ohjastaja: Harri Koivunen
Hoitaja: Bella Varjonen

Päätösmatkoilla voitot ottivat viime vuoden ravikuningatar Sirun Valpuriina sekä oriiden päätösmatkalla yllättänyt Vieskerin Valo.

Huikean kuninkuusravisunnuntain huippuhetkiin kuului myös Jokivarren Kunkun voitto Pikkukunkussa, joka tuli kilpailuennätyksellä 23,5a/2100m.

Uusia ravikuninkaallisia ja Kuninkuusravien toisen kilpailupäivän tapahtumia oli seuraamassa 31 429 katsojaa. Viikonlopun kokonaisyleisömääräksi muodostui 58 960 katsojaa. Sunnuntain Toto-vaihdoksi tuli 1 738 815 euroa.i

Ravipäivän tulokset

Kokonaiskilpailutuloksiin

Osallistujien kommentteja

Vapaasti käytettäviä valokuvia

Kuninkaalliset
Erikasson ja Marimin.
Kuva: Jutta Ikonen